Saturday, July 28, 2012

Reunion With XI IPA C

XI IPA C. It was a class with such great friends, great ambience, and great humor. So comedic. After being apart for about three years, all of them stay the same. Thank you guys for this amazing day, it was extraordinary. I remember what Lele said before: "Hari ini capek banget ketawa terus. Walaupun malu-maluin jalan di Sency rame-rame gini dan kita cuma ngetawain hal nggak jelas, tapi seneng kan?". So true. All those jokes were so trivial yet so funny. I was happy and I bet everyone else does too. Thanks for making my day, fellas. See you soon at our next meetings :')

Wednesday, July 25, 2012

Bookstore, please.

My english is getting worse. Bad grammars. Much less vocabularies. No English book to read. Gotta go find 'em soon or I'm damned in the next two months, haha. Wish me luck, ciao :)

Monday, July 23, 2012

Welcoming Ramadhan :)

Assalamualaikum wr. wb.

Good morning folks :)
Today is the third day of fasting, alhamdulillah. I'm so sorry because this post's timing is not quite right (I'm late since I didn't make this post on the first day of Ramadhan), but bear with me okay? Hehe.

Alhamdulillah. I am so grateful that this year I am still able to feel this certain, beautiful atmosphere of Ramadhan. It is beautiful indeed. During this whole month, I feel like all the atmosphere in my country changes. We can clearly feel and see it. In our television, there would be a lot of of singers singing spiritual songs, there would be tons of TV series about Islam, and so on. In the mosque near our home, there would be a lot of ayat Qur'an and prayers being pronounced. I bet this is going to be so memorable for anyone who spend their lives in Indonesia, a country with the largest population of moslem. Maybe this is one of the reason why many moslems decide to stay in Indonesia :')

For me, the most amazing feeling during Ramadhan are during sahoor, maghrib, and tarawih. At those times, people who don't usually eat together (like my family which rarely spend time together at the dining table) will eat together. For almost the whole month. And usually, those routines includes all the member of the family. It also happens during the fast-breaking time, maghrib. I think it's so memorable, remembering a flashback that when I was a child, I was utterly excited to hear the adzan. Of course, it's because we are allowed to break our fast when adzan has been heard. I and my siblings even tried to find a TV channel that is more likely to air the adzan earlier than other TV channels, because usually people at mosques break their fast first before echoing the adzan which makes the adzan comes slower than those on TVs. Also when I was a child, I went to the mosque in order to do tarawih with my friends near my house. Actually, I did that because of two things: the Ramadhan book from school and the snacks I'd get after doing tarawih. Haha. 

Alhamdulillah, this year I am able to feel those atmosphere, again. For the 19th time in my life. I am so grateful for this blessing. Even though now I probably won't try to find a channel that air adzan the earliest or doing tarawih because of the snacks (here in Jakarta they don't even share snacks after tarawih :p) but I still find this month of Ramadhan so precious and memorable. In a different way, of course.

Now that I've grown older, I find Ramadhan to be a month when people try to do their best to praise Allah, pray to Him, and also seek His forgiveness upon sins we have done earlier. This month is so full of blessings, that's why many people don't want to waste this chance. I hope I will be one of those people who do not miss this opportunity given by Him. I hope I can do my best in taking advantage of this month and developing myself to be a better moslem. Amiin.

By the end of this month, I wish all of us can get victory. Victory by means of being able to create our better selves, with the process of purifying our hearts during the holy month of Ramadhan. Amiin.

Bismillahirrahmanirrahim, hope this Ramadhan become a better Ramadhan than before :) Let's do our best! 

Sunday, July 15, 2012

Dery Hefimaputri


Hello!!

Jadi post kali ini saya dedikasikan kepada Dery Hefimaputri  (khususnya) dan Feong (ini tidak terlalu penting sih haha :P)

First of all, let me sincerely say: "Happy Wedding!"

Selamat menikah ya Iie dan Feong :)

Seperti pada post-post mellow pada umumnya, gue akan mengawali post ini dengan flashback ketika gue mengenal lo. 

Iie, lo adalah orang pertama (atau kedua, atau ketiga ya? haha) yang gue kenal ketika pertamakali menginjakkan kaki saat upacara pertama di SMAN 8 Jakarta. Waktu itu umur kita berapa ya? Hmm, masih 15 tahun, haha. Kita sekelas di X-G dan kita adalah teman yang duduk bersebelahan di kelas, hoho (abis bingung bilang sebangku atau semeja? Kan nggak dua-duanya). Setelah itu, kita sama-sama masuk SP, sama-sama ikut LKS (meski lo melenggang lebih jauh daripada gue ketika itu :'D), lalu sama-sama kelas XII IPA F dan sama-sama Mabit. Setelah dipikir-pikir, banyak banget ya momen yang kita lewati bersama, hehe. That's what makes you so special :D

Kalau membahas momen, lo inget ga waktu lo dan cecel dan tiza dan risna dan lupa siapa lagi nginep di rumah gue dan ngepoin Friendster (friendster loh!) anak-anak SP 43? Lalu besoknya kita ke rumah tantenya Ami dan nangis-nangis di sana? Inget ga waktu ngobrol-ngobrol di Asrama Haji terkait keinginan gue make kerudung? Terus waktu kita bikin lirik untuk persembahan angkatan Makur? Terus, nginep di rumah lo, hampir setiap pulang malam nebeng lo sampai jembatan cawang, kongkow di kosan ijo atau kave waktu jaman aktif banget di SP, ke Ancol dan nonton Teater 4D,  bikin rencana hidup sampai berapa tahun ke depan, bikin keluarga-keluargaan dan denahnya, dan seterusnya dan seterusnya. Alhamdulillah. Gue mensyukuri semua momen itu loh. It's such a great experience meeting such a nice person like you :) (ini ceritanya menjilat, tapi beneran deng hoho).

But you really are a nice person, though. Selama hampir lima tahun gue mengenal lo, menurut gue lo itu orangnya agak kocak (berarti lebih banyak garing-nya), muslimah (meski bukan Hijabers Community), superbaik, rajin (sangat) meski kadang demot, bijak, dewasa, keibuan (tapi boong), lemah lembut (tapi suka mau ngelucu yang hardcore dan jadinya malah epic fail), dan pengen punya peternakan sendiri (amiin). Ohiya satu lagi, namanya Feong di hape Iie waktu jaman masih sma adalah : ' ei :) ' ihiiiy :3

Waktu gue mendengar undangan lo menikah, gue langsung mikir 'gue kapaaan?' (hahahaha boong deng :P). Yang gue pikirkan adalah betapa lo sudah dewasa sekali sekarang (terlihat dari keberanian lo melakukan hal yang sangat tidak mainstream seperti menikah), dan itu adalah sangat shocking. Tapi di sisi lain, gue percaya bahwa lo memang sudah pantas (dan siap) menikah meski lo baru 19 tahun, dan Feong pun menurut gue sudah cukup mapan dan memiliki kompetensi untuk membimbing lo sebagai imam keluarga. 

Sekarang, gue baru aja pulang dari resepsi pernikahan lo, dan lo sudah resmi bersuami Ie. BERSUAMI LOH. Dewasa sekali ya kedengarannya, hahaha. Dan sepertinya memang sekarang lo sudah harus bersikap lebih dewasa. Sekarang kewajiban lo bertambah, jadi harus melayani suami (dan mengurus anak kalau nanti punya anak) dan lo harus mengatur kehidupan berkeluarga. Kayaknya tugas yang cukup berat (considering lo juga harus menyelesaikan kuliah), tapi kalo Iie mah gue yakin pasti bisa :D (wong waktu kelas XII aja rajin banget ngerjain 1001 Biologi :p)

Aduh sebenernya gue bingung mau nulis apa lagi. Niatnya ini menjadi suatu post yang mellow tapi nampaknya gue gagal. Pokoknya Ie, selamat ya sudah resmi menjadi istri orang. Selamat menjalani fase selanjutnya dari kehidupan. Nikmati apa yang ada sekarang, bersyukurlah atas semua keberkahan dan karunia yang udah Allah kasih ke lo. Jangan lupa berterimakasih pada Allah, orang tua yang selama 19 tahun sudah menjaga lo, keluarga lo, dan keluarganya Feong juga ya. Gue setulus-tulusnya mendoakan supaya rumah tangga kalian menjadi rumah tangga yang diridhoi Allah. Amiin. 

Satu hal lagi, meski sekarang lo sudah menikah, gue tetap akan menganggap lo sebagai Iie yang dulu, yang suka zonk dan centil (wakakak). Jangan karena sudah menikah jadi jarang main sama eke ya ;) jawab telepon gue kalo gue lagi ke Bandung, dan undang-undang lah ke apartemen lo dan Feong :D

Baiklah cukup sekian dan terima kasih. Semoga bahagia selamanya dan ketemu lagi sama Feong di surga, amiin. Bye bye my best best friend :) Love YOU! *hugs* (ih jijik ya) Tapi beneran deh, gue jamin lo memiliki satu tempat spesial di hati gue :')

Anyway, masih inget Makur kan?
Inget lirik lagu ini kan ya?

Kamu sangat berarti, istimewa di hati, slamanya rasa ini 
Bila tua nanti kita tlah hidup masing-masing 
Ingatlah hari ini :) 

Kayaknya lagu itu semakin menjadi kenyataan ya. Sekarang kita sudah semakin 'tua' atau 'dewasa' dan semakin dekat untuk memiliki kehidupan masing-masing. Tapi tenang aja, how I feel about you is exactly like the rest of the song's lyrics. Istimewa di hati.

Daaaan ini foto terjadul kita berdua yang gue temuin (guenya alay banget tapi yaudahlah)


Golden Triumph! What is a leader?
A leader is the one who knows the way, shows the way, and goes the way
What is today's big challenge?
To lead or to be led
What will you be?
A leader!
What will you all be?
Leaders!

Wakakakakak (endingnya ga nyambung)

Sunday, July 8, 2012

Exchange, Finally!

So, to make it official, now I announce that I have already been accepted in this exchange program to Tohoku University, Japan, for a year. Alhamdulillaaah :)
There are still so many things I have to prepare though, and I will be going on September 24th, 2012. Wish me all the best luck folks.

Goodnight!