Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

"Farewell" With MTI :")

Assalamualaikum wr. wb.
Hari ini gue pergi ke Pizza Hut Margo sama tim ter-cool MTI :'D
Bisa dibilang ini semacam farewell party sebelum gue berangkat ke Jepang, tapi hmm nggak bisa dibilang gitu juga karena pada umumnya farewell party itu diselenggarakan sama orang yang mau pergi jauh (dalam hal ini gue) dan umumnya dibayarin sama yang bikin acara :') Akan tetapi, karena dana yang sedang seret karena pemasukan cuma dari orang tua dan orang tu gue lagi hemat karena nabung untuk biaya gue di sana, jadilah gue nggak bisa nraktir, huhu maaf yaa MTI :'(
Sayangnya, hari ini yang bisa ikut cuma berenam, kurang satu orang yaitu Evan. Dia gak bisa ikut karena dia mentor untuk acara ospek kampus dan dia ada kumpul bareng sama mentee-mentee nya :( Tapi ga apa-apa sih itu namanya bertanggung jawab, hehe. Tadinya kita mau makan di WarPas alias Warung Pasta, tapi karena nyasar (wakakak norak banget), lebih tepatnya salah turun bikun dan kalau mau jalan kejauhan serta Bhayu nggak mau n…

Bucketlist

Assalamualaikum wr. wb.

So basically, I read one of my junior's blog and he pronounced this whoule-new-vocab for me which is a bucketlist. A bucketlist, to put it simple (and it actually is that simple, haha), is the list of things you really want to do before you die. Whoa.

So, tonight I'm gonna write down my bucketlist, and here it goes! :


Go to Makkah and Madinah to do "Ibadah Haji"Go to JapanVisit Disneyland TokyoTravelling to EuropeHave A Master Degree in European University with scholarshipGet Married!Have at least two childrenHave my own house and carGet a job that suits my passionHave an Indonesian RestaurantBecome an entrepreneurGraduate from University of Indonesia with cum laude statusMake my parents happyBuy my parents a house, a car, and hire them a private driverVisit World's Seven WondersEat caviarWrite a published bookTaste world's finest ice green tea blendSnorkeling at Raja AmpatGo to Venice, ItalyWalking alone around the block while staying …

Oh God, Why?

Assalamualaikum wr. wb.

Have you ever feel like you really want to be able to have an "undo" button to undo some things that you regret in life? Oh God, I hope I am not this quirky toward certain people -__-"

Sorry for the random post. Hahaha.

Wassalamualaikum wr. wb.

Bersyukur, lalu Berjuang

Assalamualaikum wr. wb.
Sekarang sudah 6 September. Nggak kerasa kurang dari dua puluh hari lagi segera berangkat ke Jepang. It is a dream come true. Jepang itu negara yang pengen banget gue datengin sejak SMA, but now, somehow I feel like I'm not that excited to go. The thing is, gue takut banget berpisah sama keluarga dan orang-orang terdekat gue. Takut banget kalau terjadi apa-apa since I've never been so far away from my family.
Itulah manusia, seringkali nggak bersyukur dan mencari alasan untuk mendapat sesuatu yang lebih dari apa yang sudah didapatkan.
Sebenernya kepergian gue 'cuma' setahun, ya bisa dibilang 'cuma' sih karena gue nggak lama-lama banget tinggal di sana (nggak seperti temen-temen gue yang kuliah at least 4-5 tahun di Jepang), jadi seharusnya nggak masalah. I'm just kinda nervous, haha. Tapi bismillah aja deh, Allah pasti bersama gue apapun yang terjadi. Bismillah.
Terus, tadi tiba-tiba jadi kepengen banget deh pergi ke Eropa. Semoga b…

When There's A Will There's A Way

Assalamualaikum wr. wb.
Ikhlas Somehow, I learned that the best way to get something is to let it go. Letting go, for me, is what we usually call ikhlas in Islam. It is not that we're not making any efforts on trying to realize something, but it's more like trying to the fullest to get what we want but be grateful with any result you might get. To let go is like believing that anything happens for a reason and God knows what's best for us. Every second in your life has been written. It's fate, it's what they call destiny. You do have little power to change what can be changed, but in the end what you think is best might not be what actually is best for you. We should believe in that. I should believe in that.
Grateful Like I said in my earlier posts, I find that the key to happiness is thankfulness. It is more than okay to have dreams, expectations. But don't let those ambitions blind us. Try not to always envy people who have more of everything than us, they …