Posts

Showing posts from November, 2013

Bucketlist: Updated

Assalamualaikum wr. wb.

I've been thinking about updating my bucketlist since some times ago but I never actually did, probably now is a nice opportunity to do so! I actually wrote this bucketlist on September 2012, it's been a while, more than a year has already passed and I thought it'd be nice to take a little walk to the past and see what I've accomplished this year. It'd also be nice to see "what's next"s and pump my spirit up once again :)

Well, here it goes then :)
Go to Makkah and Madinah to do "Ibadah Haji"Go to JapanVisit Disneyland Tokyo(It was funny how I forced my sister to accompany me to go there on one of my last days in Japan, only to be able to remove this from my bucketlist!)Travelling to EuropeHave A Master Degree in European University with scholarshipGet Married!Have at least two childrenHave my own house and carGet a job that suits my passionHave an Indonesian RestaurantBecome an entrepreneurGraduate from University of …

Make The Change You Want To See!

Assalamualaikum wr. wb.

Several days ago, I had this small yet precious talk with a friend of mine. He's one of those inspiring people I've met on earth, haha. So we sat there at the lobby of our university's Faculty of Law, waiting for other people to come as we were going to have a meeting. For Indonesians, 15 to 30 minutes late for an appointment is considered usual. I know, it's such a pain in the neck, especially for those who value punctuality.

15 minutes passed and no additional person came to the meeting. I and this guy then started to talk about how bad this matter really is. I started to say that our environment really affects our behavior, including this matter of being on time. I started saying how I used to be quite punctual (not always, especially on morning classes, I admit that) when I was in Japan since I knew exactly when the school bus will come, how much time it would take, etc. My environment really did encourage and discipline me to be more punctu…

Something Good That I Thought Would Worth Sharing :)

Image
Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh :)

Halo, setelah post kemarin yang isinya tentang kegalauan hati, hehe, alhamdulillah saya dikasihtau sama senior saya tentang video ini. InsyaAllah isinya bermanfaat karena menjelaskan cara-cara untuk hidup dengan baik di dunia tanpa melupakan kewajiban untuk "menabung" buat akhirat, hehe :)

Yuk nonton!


Beberapa poin yang mengena banget buat saya:

Kadang kita bingung, gimana caranya untuk "menyeimbangkan" hidup di dunia dan akhirat, dan jawabannya adalah there is no struggle :) selama kita memiliki niat yang benar ketika mengerjakan apapun dalam hidup, maka insyaAllah hal tersebut adalah amalan untuk akhirat kita juga. Semoga kita bisa meniatkan segala hal yang kita lakukan di jalan Allah, aamiin.Allah doesn't want us to live a horrible life in this world, we can still have a wonderful life when we do good deeds! Also, we have a very short time in this world then we should make the most of it :) nah, caranya supaya kita …

Tentang Krisis Kehidupan

Assalamualaikum wr wb.
Jadi ceritanya saya mau sharing sedikit nih, semoga bermanfaat ya, aamiin :)
Beberapa hari belakangan ini (mungkin sekitar seminggu yang lalu) adalah masa-masa puncak (menurut saya) dimana saya merasakan krisis kehidupan. Krisis jati diri. Saat itu entah bagaimana saya tiba-tiba berpikir tentang apa yang akan terjadi pada diri saya setelah saya meninggal. Saat itu saya sadar bahwa dosa saya sangat banyak dan saya sangat ketakutan karena merasa tidak siap dengan sakaratul maut, siksa di alam kubur, terlebih lagi siksa neraka.
Saat itu saya benar-benar takut sehingga tubuh saya pun jadi gemetar, keringat dingin, dan sebagainya. Pokoknya kala itu tubuh ini rasanya sangat nggak enak, dan saya bingung harus berbuat apa. Saya pun menyimpan kekhawatiran itu selama beberapa hari hingga akhirnya saya memutuskan untuk curhat dengan salah satu senior saya di Sendai (yang alhamdulillah banyak memberi saya pengetahuan tentang agama) melalui chat Facebook.
Sedihnya (saat itu…