Skip to main content

Mama Said Home Is Where The Heart Is :)

So, judul dari post ini gue ambil dari lirik lagu milik Lady Antebellum, yang judulnya "Home Is Where The Heart Is". Sebenernya gue kepikiran aja untuk nulis ini karena belakangan ini I have been having such a huge urge to get home as soon as possible. Padahal, biasanya gue ini anak yang pergi pagi pulang malem, jarang banget ada di rumah. Tapi, liburan kali ini gue malah males pergi ke kampus ataupun tempat lainnya, kalaupun terpaksa pergi, gue akan immediately go back home after I have finished all my errands.

Kalau berdasarkan pengertian umum, rumah adalah tempat dimana manusia atau makhluk hidup lain bertempat tinggal. Rumah berfungsi sebagai shelter alias tempat berlindung, dan merupakan salah satu kebutuhan pokok makhluk hidup (terutama manusia). Kalau mau coba pakai bahasa blogger yang kocak macam Kak Fajar (kakaknya Kak Ichsan yang gue ga kenal tapi suka gue baca blognya, haha), mungkin rumah bisa diartikan sebagai tempat dimana kita bisa BAB dengan tenang. Kalau menurut gue sendiri, pengertian rumah adalah tempat dimana kita bisa santai, bisa merasakan cinta dan kasih sayang dari keluarga kita. For me, the most important element of a home is not the bulding, but the family inside.

Alhamdulillah, gue bersyukur sama Allah karena sampai saat ini gue bisa merasakan rumah yang lebih dari cukup. Bangunannya lumayan lah, walaupun udah agak tua. Keluarga di rumah juga selalu menyambut gue dengan hangat walaupun gue suka pulang malem, selalu bukain pintu, bahkan ayah dan ibu sering nggak tidur kalau gue pulang malemnya keterlaluan, kayak wakytu nonton JGTC dan baru pulang jam 1 pagi, haha anak macam apa gue ini :P Selain itu, rumah gue ini tempat yang ramai, selain anak orang tua gue yang banyak, di rumah gue juga ada sepupu-sepupu gue. Ini bikin gue terbiasa dengan keramaian. Bagus sih, lagian bikin gue berjiwa muda juga karena kebanyakan dari mereka ya anak-anak kecil :)

Nah, buat kalian yang jarang ada di rumah, cobalah untuk sesekali lebih menikmati dan mensyukuri rumah milik kalian. Ingat, jangan hanya dinilai dari fisiknya ya, karena banyak juga rumah yang besar tapi isi rumahnya selalu sibuk, bahkan bisa nggak ketemu walaupun mereka tidur di bawah satu atap. Di sisi lain, ada aja rumah-rumah saudara kita yang lokasinya di bawah kolong jembatan, di pinggir rel kereta api, di sisi sungai yang selalu banjir tiap hujan deras, tetapi mungkin keluarga di dalamnya justru lebih harmonis dan saling mengasihi satu sama lain.

"A house is made of walls and beams; a home is built with love and dreams."

Okay then, goodnight and have a nice sleep at your very own home, fellas :)

Comments

Popular posts from this blog

Soundtracks of my life :)

Assalamualaikum wr. wb.
If this were a Facebook status, I'd write "I'm feeling nostalgic". 
I am currently listening to old songs on my laptop; the songs I used to download as mp3s long before Spotify existed. Songs which I used to listen throughout the different stages of my life, each of those subconsciously linked to certain memories. On this post, I'll list them all in an orderly manner, just for fun. (Feels like it's been such a long time since I did something "just for fun", haha).
Here we go!
Junior High School
Start of Something New - High School Musical We Are One - Lion King Koko Dake No Hanshi - Prince of Tennis
I used to be obsessed with Lion King (don't think the obsession ceased up until now) and listened to its songs almost everyday after school. Since I did not have fast internet connection and couldn't download any mp3s at that time, I listened to the songs on my tape by playing the movie's VCD. I knew exactly at which minu…

Kagami Seira!!! (yeah, apparently dating Yamapi)

I wanna share some info about my brand-new IDOL!! hahahahaha!!! well, as you can read on the title, i said that she's apparently dating yamapi, right? well, maybe that's true, hahaha. it's an a bit out-dated news though. the rumor spreads widely about in september '09. because of that rumour, i searched for any info regarding their relationship. and of course, her personal info, hahaha. and then i saw one of her music vid, titled 'kaleidoscope'. in that vid she was so cute. and then i saw her other music vid titled 'first sight ft. ryohei', and i fell in love with that song! hahahaha! it took a quite long time for me to search for her mp3, and i ended up downloading her full single which includes 'super special' in it. and yesterday, i downloaded her first full-album titled 'celebration' and i don't regret it, hahaha. because her songs are cool. well, not all of them, but overall they're still cool. her voice is beautiful too, be…

Things That I am Grateful for in 2017

Assalamu'alaikum wr. wb.
Today marks the first day of 2018, thus 2017 had officially ended. 
I think it feels great to have a feeling of starting anew again, since 2017 was not that great for me. I personally think that I didn't accomplish that many things last year, and it really made me feel bitter; empty and unsatisfied. However, as life goes on, I need to move forward and turn the bitterness of 2017 into lessons, while still being grateful of the little things in 2017 that made me feel happy. So, here comes the list of what I am grateful for, and in the next post I will share the things that I wish I did differently in 2017.
I am grateful that I was engaged. Back in early April 2017, my boyfriend told me that he would like to talk to my dad and ask him if he can marry me. This did not come off as shocking to me because I knew that one day that time would come, but I did become a little bit emotional when I actually saw him talking earnestly to my parents about wanting to m…